top of page

Gemeente de Wolden kiest voor Innolumis led verlichting

De gemeente de Wolden, gelegen in het zuidwesten van de provincie Drenthe is op 1 januari 1998 ontstaan en gevormd uit de voormalige gemeenten Zuidwolde, Ruinerwold, de Wijk en het grootste deel van Ruinen.

In 2016 bleek uit een inventarisatie dat een groot deel van het areaal openbare verlichting nog steeds werd gevormd door lagedruk natriumverlichting. Hoewel dit type verlichting nog steeds lichttechnisch wordt beschouwd als erg efficient is ditzelfde type wel erg energie-onzuinig als je het afzet tegen de huidige openbare led straatverlichting.

De gemeente zag dan ook kansen om een mooie energiebesparings-slag te maken en zette een aanbesteding op de markt en daagde verlichtingsbedrijven uit mee te dingen naar de opdracht.

Ook Innolumis schreef in; uiteindelijk koos de gemeente voor Innolumis led verlichting vanwege het innovatieve karakter van de verlichting, de kwaliteit, de prijs, de levertijd, het aandeel SROI (Social Return on Investment) en niet te vergeten het esthetische karakter van de armaturen.

Deze maand ontving Innolumis dan ook de opdracht voor het leveren van 250 stuks ledarmaturen uit de Nicole familie in de lichtkleur White Moonlight. Voorwaarde was wel dat nog dit jaar de armaturen geleverd konden worden. Door de overheveling van de productie & assemblage van Innolumis armaturen van China naar Nederland en daarmee een halvering van de levertijd naar 6 weken kon ook aan deze voorwaarde voldaan worden zodat nog in 2016 ook de gemeente de Wolden wordt uitgerust met energiezuinige en onderhoudsarme led straatverlichting.

Archief
bottom of page