top of page

PERSBERICHT: Woudenberg krijgt duurzame straatverlichting

WOUDENBERG – Alle lantaarnpalen in Woudenberg die ouder zijn dan 10 jaar worden tussen mei en december 2017 vervangen. Er komen gerecyclede exemplaren met LED verlichting voor terug. Met het vervangen van de openbare verlichting is Woudenberg straks één van de eerste gemeenten waarbij de straatverlichting compleet op afstand bediend kan worden.

Duurzaamheid voorop Met het vervangen van de ongeveer 2.000 lichtpunten is rekening gehouden met verschillende vormen van duurzaamheid. Zo worden de nieuwe Innolumis led armaturen in elkaar gezet door sociaal werkbedrijf Amfors in Amersfoort. Hier werken mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Ook zijn de nieuwe lantaarnpalen van gerecycled materiaal en wordt er gebruik gemaakt van LED verlichting. “Hiermee wordt dus niet alleen energie bespaard, maar we leveren ook een grote bijdrage aan een duurzamer Woudenberg. Dit alles is tot stand gekomen doordat Innolumis, Van Voskuilen, Amfors, Nedal, Ziut, BURO-33, IBMN en gemeente Woudenberg goed met elkaar samenwerken en we samen onze verantwoordelijkheid nemen voor een duurzaam Woudenberg.”, aldus wethouder Gijs de Kruif.

Eén van de eerste De verlichting kan straks op afstand gedimd, aan- en uitgeschakeld worden en door nieuwe technologie worden storingen straks automatisch gemeld bij het bedrijf Ziut, die eventuele storingen verhelpt. Woudenberg is één van de eerste gemeenten waarbij deze technologie op alle openbare lichtpunten wordt aangesloten.

Werkzaamheden Ziut en het Woudenbergse Van Voskuilen starten in mei met het vervangen van de lantaarnpalen en de armaturen. De verwachting is dat zij in het najaar van 2017 klaar zijn. De werkzaamheden vinden overdag plaats, zodat de verlichting ’s avonds en ’s nachts kan blijven branden.

De nieuwe lantaarnpalen komen op dezelfde plaatsen als de huidige.

Vrijdag 20 januari 2017 is de overeenkomst door Ziut en de gemeente Woudenberg ondertekend. Burgemeester Cnossen ondertekende deze namens de gemeente.

Archief
bottom of page