top of page

Gemeente Woudenberg maakt met Innolumis grote stap richting led straatverlichting

Begin dit jaar werd in de Utrechtse gemeente Woudenberg (13.000 inwoners) een overeenkomst getekend om alle straatverlichting ouder dan 10 jaar in 1 keer te vervangen door energiezuinige led straatverlichting.

Vanaf mei t/m december 2017 zullen ca. 2.000 lichtpunten worden voorzien van Innolumis led armaturen in zowel de Mini Nicole/Nicole kofferserie alsook de nieuwe kegeluitvoering type Ariane.

Als lichtkleur is gekozen voor de warmwitte kleur 730 (3000 K).

Na vervanging van de openbare verlichting is de gemeente Woudenberg één van de eerste Nederlandse gemeenten waarbij de straatverlichting compleet op afstand bediend kan worden.

Ziut, hoofdaannemer in Woudenberg, zal een zogenaamd LoRa netwerk uitrollen over de nieuwe straatverlichting waardoor straks bijvoorbeeld automatisch defecten van de straatverlichting worden gemeld aan het systeem; ook kan de verlichting op afstand worden gedimd en aan- en uitgeschakeld worden.

Voor meer info over LoRa:

http://www.ziut.nl/over-ziut/nieuws/controle-over-openbare-verlichting-met-de-telecontroller/142/

Met het vervangen van de ongeveer 2.000 lichtpunten in de gemeente is rekening gehouden met verschillende vormen van duurzaamheid. Zo worden de nieuwe Innolumis armaturen in elkaar gezet door sociaal werkbedrijf Amfors uit Amersfoort. Hier werken mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De nieuwe lichtmasten zijn verder gemaakt van gerecycled materiaal.

Vorige week ontving Innolumis de officiele opdracht voor de daadwerkelijke fabricage van de bijna 2.000 armaturen voor Woudenberg waardoor bijna 20 werknemers van sociaal werkbedrijf Amfors, ingezet voor de assemblage van de Innolumis armaturen, de komende maanden niet stil hoeven te zitten.

Archief
bottom of page