top of page

Gemeente Lochem pakt verduurzaming openbare verlichting verder aan

Lochem is een rijke Gelderse gemeente: rijk aan natuur en cultuur.

Wie rust en ruimte zoekt en van natuur en landschap wil genieten, kan hier eindeloos fietsen en wandelen.

Lochem heeft vele soorten natuurgebieden en landgoederen en is een prachtige omgeving om te recreëren. Zo is in Gorssel een 100 ha groot natuurgebied en een groot vogelrijkdom te vinden en ligt tussen Lochem en Barchem de Lochemse en Kale Berg. Het hoogste punt van deze bergen ligt op 50 m boven NAP en 35 meter hoger dan de omgeving.

Kenmerkend voor deze gemeente zijn de vele landgoederen, zoals bijvoorbeeld Landgoed Ampsen, De Boekhorst en Landgoed Verwolde.

In de dertiende eeuw kreeg de stad Lochem haar stadsrechten. Vandaag de dag zijn nog altijd gedeeltes van stadsmuren te vinden en ook is de binnengracht nog grotendeels aanwezig.

Ook zijn er verspreid in de stad nog diverse 17e-eeuwse huizen te vinden.

Maar niet alleen natuur, cultuur en recreatie zijn belangrijk voor Lochem;

de gemeente zet nu ook verder in op de verduurzaming van haar areaal openbare verlichting.

Dit doet zij samen met Innolumis uit Amersfoort.

Daartoe ontving Innolumis deze week een opdracht voor het leveren van een honderdtal Nicole led armaturen in de warmwitte lichtkleur 730 (3000 K). Hiermee wordt weer een stap gezet in het verder verduurzamen van de publieke ruimte.

De nieuwe verlichting levert een energiebesparing op van bijna 50% t.o.v. de oude situatie. Daarnaast wordt er ook flink bespaard op het reguliere onderhoud aan de openbare verlichtingsinstallatie.

Archief
bottom of page