top of page

PERSBERICHT: Innolumis versterkt positie in Zuidelijk Afrika

Innolumis Public Lighting uit Amersfoort is een joint venture aangegaan met het Power Matla Consortium uit Johannesburg rond de productie en levering van verlichtingsarmaturen voor de openbare ruimte en de (mijnbouw)industrie in Zuid-Afrika en de landen er omheen. In de joint venture – Power Matla Innolumis Ltd – neemt het Zuid-Afrikaanse bedrijf voor 60% deel en Innolumis voor 35%. De resterende 5% van de aandelen komt bij het zittende management.

Al sinds 2010 is Innolumis Public Lighting actief in Zuid-Afrika en Botswana waar verschillende pilotprojecten werden uitgevoerd. Met de keuze voor het toonaangevende Power Matla Consortium als partner wordt een stevige basis gelegd voor versterking van de activiteiten in dit deel van de wereld.

Innolumis ontwikkelt verlichtingsarmaturen op basis van LED-technologie geschikt voor de openbare ruimte. Alleen al in Nederland zijn de afgelopen jaren 80.000 van dit soort slimme, duurzame en zuinige armaturen geplaatst. De mesopische (RGB) lichtbronnen van Innolumis zijn zeer geschikt voor landelijke gebieden zoals in Zuidelijk Afrika en worden daar ook zeer gewaardeerd.

Power Matla Consortium is van oorsprong een investeringsbedrijf dat zich richt op projecten rond

electrificering en hernieuwbare energie in Zuid-Afrika. De krachtenbundeling met Innolumis wordt als eenlogische stap gezien in de ‘verovering’ van het Afrikaanse continent ten zuiden van de Sahara. Er wordt daarbij van uitgegaan dat op termijn ook de productie van de armaturen voor Zuid-Afrika, lokaal zal plaatsvinden.

Innolumis-CEO Gert Grolleman is zich ervan bewust dat de producten die Power Matla Innolumis aanbiedt vooral voor Afrikaanse (lokale) overheden een grote investering zijn. “Maar”, relativeert hij, “onze verlichtingssystemen leveren een aanzienlijke bijdrage aan duurzaamheid, energiebesparing en de reductie van CO2 –uitstoot. Bij Power Matla Innolumis geloven wij dat LED-technologie spoedig de verouderde traditionele verlichting heeft verdrongen. Alleen al de besparing op energiekosten zal aantonen dat LED de verstandigste keuze is, ook voor uitgaven die door de belastingbetaler worden opgebracht.”

Archief
bottom of page