top of page

Life Science (Pivot) Park in de gemeente Oss voorzien van bijzondere lichtkleur Innolumis

In 2012 sloot de Osse medicijnfabrikant MSD een aantal van haar onderzoeksafdelingen.

Veel van de daar werkzame personeelsleden werden ontslagen maar een aantal van hen begonnen eigen bedrijfjes in de farmaceutische sector. Direct naast de deur van MSD ontstond zodoende een sciencepark waar inmiddels zo'n 350 mensen werken, veelal ex werknemers van MSD.

Dit sciencepark of campus, Pivot Park genoemd, is een open park voor diverse onderzoekers en studenten en kende vanaf 2015 een snelle groei. Dit betekende een verdere groei in gebouwen en infrastructuur.

Dit jaar werd diezelfde infrastructuur aangepakt; energiezuinige en innovatieve led verlichting was een vanzelfsprekende keuze voor deze vooruitstrevende campus in Oss.

Aangezien de openbare ruimte nabij de fabrieken van MSD en het Osse stationsgebied geheel is verlicht door Innolumis verlichting lag de keuze om dit type verlichting ook door te trekken op het aanpalende Pivot Park voor de hand.

Naast de 740 (4000 K) verlichting koos het park dan ook bewust voor de warme uitstraling van de speciale lichtkleur Golden Orange, de 2100 Kelvin variant binnen het leverbare led kleurenspectrum van Innolumis.

Konings Verlichtingstechniek uit Ravenstein zorgde voor de aanleg zodat het park inmiddels een aangename, energiezuinige en sociaal veilige terreinverlichting kent.

Archief
bottom of page