top of page

Gemeente Binnenmaas maakt grote duurzaamheidsslag met Innolumis led verlichting

Binnenmaas is een gemeente in de Hoeksche Waard in de Nederlandse provincie Zuid-Holland.

De gemeente telt per heden ca. 30.000 inwoners en heeft een oppervlakte van 75,60 km².

​De gemeente is vernoemd naar de Binnenbedijkte Maas, een afgedamde tak van de Maas die geheel binnen de gemeentegrenzen ligt. De huidige gemeente Binnenmaas is ontstaan door een samenvoeging per 1 januari 2007 van de oorspronkelijke gemeente Binnenmaas met de gemeente 's-Gravendeel.

10 jaar na deze samenvoeging maakt Binnenmaas een reuzenstap op het gebied van het verduurzamen van haar areaal openbare verlichting; vorige maand ontving Innolumis een opdracht voor het leveren van ca. 800 kofferarmaturen van het type Mini Nicole en Nicole in de lichtkleur 4000 K.

Met deze levering zal Binnenmaas haar duurzame ambities verder vormgeven en zal zij haar areaal openbare verlichting verder moderniseren en in hoge mate onderhoudsvriendelijk maken.

Installatiebedrijf Dynniq met hoofdkantoor in Amersfoort zal zorgdragen voor de daadwerkelijke plaatsing van de armaturen. Er zal begin 2018 een begin worden gemaakt met deze grootschalige ombouw naar energiezuinige led straatverlichting.

Archief
bottom of page