top of page

Gemeente Buren kiest voor Innolumis Ariane

De Gelderse gemeente Buren in de huidige vorm is ontstaan uit de vroegere gemeente Buren, zoals die in de negentiende eeuw bestond. Tot 1978 bestond de gemeente Buren uit de stad zelf en de dorpen Asch en Erichem.

Op 1 januari 1978 zijn de gemeenten Beusichem, Zoelen en een gedeelte van Buurmalsen aan de gemeente toegevoegd. Op 1 januari 1999 werd Buren vergroot met de gemeenten Lienden en Maurik. Sinds 1999 staat het gemeentehuis niet meer in Buren, maar in Maurik.

Buren mag zich ook Oranjestad noemen, vanwege de band met de koninklijke familie. Willem van Oranje trouwde namelijk in 1551 met Anna van Buren. Prinses Beatrix en koning Willem-Alexander zijn hierdoor gravin en graaf van Buren.

Op openbaar verlichtingsgebied gaat de gemeente Buren nu ook een bijzondere stap zetten. Er wordt voluit gekozen voor de toepassing van energiezuinige en duurzame led straatverlichting.

In de komende jaren worden veel kegelarmaturen vervangen door een led variant. Daarbij is de Ariane van Innolumis 1 van de 2 nieuwe standaarden in deze gemeente. Een 1e opdracht van 122 led armaturen is onlangs verstrekt. De verlichting zal in de eerste maanden van 2018 worden geplaatst

kris-kras door de gemeente door Ziut uit Arnhem.

Archief
bottom of page