top of page

Gemeente Woudenberg start led-ombouw-operatie

Op donderdag 8 juni is in de gemeente Woudenberg een grootschalige ombouwoperatie gestart

waarbij ca. 2000 nieuwe lichtmasten voorzien van nieuwe led armaturen zullen worden geplaatst.

Gijs de Kruif, de verantwoordelijk wethouder voor openbare verlichting, had de eer de oudste lichtmast die daar inmiddels al 53 (!) jaar stond, te vervangen door een gloednieuw, aluminium exemplaar voorzien van een Innolumis led armatuur.

Alle armaturen zullen worden voorzien van een intelligent telemanagement systeem waardoor toekomstig elk armatuur op afstand kan worden in- of uitgeschakeld dan wel kan worden gedimd.

De nieuwe straatverlichting kan straks op afstand worden gemonitord waardoor mogelijke defecten snel en efficient verholpen kunnen worden door de verantwoordelijke onderhoudsaannemer.

Door deze ombouwoperatie wordt de energierekening van de gemeente bijna gehalveerd waardoor de gemeente Woudenberg een reuzenstap maakt op het gebied van duurzaamheid en de doelstellingen zoals vastgelegd in het Energieakkoord 2020 ruimschoots zullen worden behaald.

Tevens zullen alle Innolumis-armaturen worden geassembleerd door sociaal werkbedrijf Metafors in Amersfoort, onderdeel van de Amfors-groep. Op deze wijze wordt een grote bijdrage geleverd aan de regionale inzet van mensen met een verstandelijke beperking.

De verwachting is dat de ombouwoperatie eind december van dit jaar is voltooid.

Ziut is hoofdaannemer van het project, in een consortium met van Voskuilen, Innolumis en Nedal.

Archief
bottom of page