top of page

Componistenbuurt in Veenendaal kiest voor de Innolumis Mini Nicole

In 2019 is de gemeente Veenendaal gestart met de voorbereiding om 4 woonbuurten in de gelijknamige plaats te voorzien van energiezuinige en duurzame led straatverlichting. De verlichting was toe aan vervanging en voldoet niet meer aan de eisen die aan goede straatverlichting gesteld mochten worden.

In deze voorbereiding was uitdrukkelijk ook de inspraak van de buurtbewoners meegenomen.

Vooraf selecteerde de gemeente 4 armatuur typen waar al eerder goede ervaringen mee waren opgedaan, 2 koffertypen voor de 6 meter masten en 2 kegeltypen voor de 4 meter masten.

Deze 4 typen werden als proefopstelling in de wijken geplaatst en voorzien van een QR code zodat bewoners meer informatie konden inwinnen over de verschillende modellen. Daarnaast konden de bewoners hun keuzes kenbaar maken via een speciale website en werd er ook nog een speciale en drukbezochte bewonersavond georganiseerd waarbij de gemeente nadere toelichting gaf over straatverlichting in zijn algemeenheid en de 4 specifieke typen.

Uiteindelijk brachten meer dan 1300 bewoners van de wijken Gezonken Hoek, Dichtersbuurt, Schepenbuurt en Componistenbuurt via de website hun stem uit.

Dit resulteerde onder meer voor een keuze van de Innolumis Mini Nicole in de Componistenbuurt voor de 6 meter masten.

Binnenkort start CityTec, de onderhoudsaannemer openbare verlichting in de gemeente Veenendaal, met de plaatsing van een kleine 100 stuks Mini Nicole's in deze buurt.

Met deze plaatsing zal deze wijk weer volledig up-to-date zijn qua straatverlichting, wordt er weer de nodige energie bespaard en zal het veiligheidsgevoel van de wijkbewoners verder toenemen.

Archief
bottom of page