top of page

De Mini Nicole, een niet meer weg te denken led armatuur in het Nederlandse straatbeeld


Alweer bijna 10 jaar geleden introduceerde Innolumis het kleine zusje van de Nicole op de Nederlandse openbare verlichtingsmarkt; niet geheel verrassend werd gekozen voor de naam Mini Nicole.

Gepositioneerd voor het segment 4-en 6-meter masthoogte werd de Mini Nicole meteen vanaf haar introductie een groot succes.


Compact, robuust, met een origineel ontwerp en leverbaar in veel uitvoeringen en verschillende lichtkleuren vond dit type al snel haar weg naar veel Nederlandse gemeenten die veelal ook al haar grotere zus hadden toegepast.

Door het brede toepassingsgebied zoals voet- en fietspaden, woonwijken en parken en tegen een betaalbare prijs voor een kwalitatief hoogwaardig led armatuur werd de Mini Nicole vanaf haar geboorte een graag geziene gast in het straatbeeld van veel Nederlandse gemeenten.


10 jaar later zijn er tienduizenden van deze armaturen geplaatst in binnen- en inmiddels ook buitenland.

Recentelijk koos Landal Parks voor de Mini Nicole in de goudgroene lichtkleur in haar nieuwe park Village l'eau d'Heure in de Belgische Ardennen.


Ook een lange lijst Nederlandse gemeenten past dit type toe als een van de standaarden in het straatbeeld; in willekeurige volgorde noemen we Winterswijk, Leusden, Den Helder, Haarlem, de Bilt, Baarn, Westerwolde, Soest, Zeist, Ede, Woudenberg, de Wolden, Boxtel, Groningen, Lingewaard, Waadhoeke, Barneveld, Lochem, Hilvarenbeek, Oss, Zaanstad, Veenendaal, Hoeksche Waard, Bunnik en Bernheze. Recentelijk koos ook de Zuidhollandse gemeente Molenwaard de Mini Nicole als standaard voor de kern Giessenburg.


Bijzonder aan de Mini Nicole is verder dat dit armatuur vanaf begin tot eind volledig wordt geassembleerd door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. In een beschermde omgeving werken ze met grote precisie en met veel plezier aan de vervaardiging van een mooi stukje techniek. Bij Metafors, onderdeel van sociale werkvoorziening Amfors (www.amfors.nl) in Amersfoort wordt de volledige Nicole serie (Mini Nicole, Nicole en Maxi Nicole) dagelijks gebouwd door een 15-tal medewerkers.


Comments


Archief
bottom of page