top of page

Hotel van der Valk Vught weer optimaal en veiliger bereikbaar

De rotonde nabij Hotel Van der Valk in het Brabantse Vught stond bekend als levensgevaarlijk voor fietsers.

Zij kwamen vanaf een helling met hoge snelheid met voorrang de rotonde op. Regelmatig waren er aanrijdingen.

Na jaren van overleg was het op 19 december 2021 zover; de nieuwe turborotonde en 2 spectaculaire fietsbruggen konden open voor gebruik.


Er is sinds 2017 gediscussieerd over een oplossing voor de gevaarlijke verkeerssituatie, die sinds de aanleg van de nieuwe rondweg in 2010 bestond. Een van de problemen was dat de rotonde precies op de grens van Den Bosch en Vught ligt en dat de verschillende oplossingen telkens te duur bleken. Den Bosch, Vught en de provincie hebben samen bijna 4,4 miljoen euro voor de turborotonde en de twee fietsbruggen beschikbaar gesteld. De provincie betaalde het grootste deel (bijna 2 miljoen), Den Bosch ruim 1,5 miljoen en Vught 825.000 euro.


De turborotonde die nu klaar is, heeft naast de twee fietsbruggen ook extra rijstroken naar Den Bosch en Vught.

Daarnaast is er nu ook voor hotel Van der Valk een nieuwe en aparte in- en uitrit bij het parkeerterrein aangelegd.


Het Valk der Valk concern wat in den lande regelmatig kiest voor de verlichtingsoplossingen van Innolumis koos ook deze keer weer voor deze vestiging in Vught voor de energiezuinige en duurzame led verlichting van Innolumis.

De keuze viel op de robuuste en bewezen kwaliteit van de Mini Nicole in de lichtkleur 3000 K.

Met deze nieuwe verlichting is het terrein van het Hotel van der Valk weer een stukje duurzamer en veiliger geworden.Foto: van Assendelft Fotografie Uden

Opmerkingen


Archief
bottom of page